De första omdömena

Nu har det gått ett par månader sedan min bok publicerades och de första omdömena har trillat in!
Då jag ännu inte har någon etablerad läsekrets har min strategi för att nå ut varit att skicka exemplar av min bok till ett antal personer som jag vet är intresserade av ämnet. De är själva författare med många läsare och aktiva på sociala medier.
Det har gett frukt.
En av de personer jag skickat till är Lars Gyllenhaal; författare, filmresearcher och militärhistoriker. Han driver bloggen Militärt med Gyllenhaal som jag följer och har bland annat skrivit boken ”Elitförband i Norden” ur vilken jag hämtat en del inspiration under arbetet med Gråzon.
Han skickade igår ut följande tweet till sina drygt 1800 följare:

Lars Gyllenhaals tweet

Otroligt kul att få så fint omdöme av en person som jag vet har mycket bra kunskaper kring det boken behandlar!
Tweeten följdes av en kortare privat konversation där han bland annat skrev:

Hej! Kan tillägga: bra detaljer och miljökänsla…/ /…Summa summarum – imponerande inte minst med tanke på frånvaro av förlag som backat upp.

Men dagen var inte slut. Under kvällen igår fick jag dessutom mail från Kaj Karlsson, ytterligare en person vars blogg jag följer och vars böcker är obligatorisk läsning för alla som intresserar sig för Sveriges specialförband. Kaj Karlsson har genomgått grundutbildningen för operatörer vid Särskilda Skyddsgruppen och även om han sedan aldrig tjänstgjort vid förbandet (såvitt jag känner till) har han ändå en närmast unik inblick i den världen. Även han hade läst klart och hade en del att säga.

…du verkar ha lagt rejält med kraft på research och ger intryck av att själv ha varit på plats i Irak. Det är gott om information och detaljer.

Mailet innehöll även en del annat men det tänker jag inte avslöja ännu!
Sammanfattningsvis har de första kommentarerna om boken överträffat mina förväntningar och om du ännu inte beställt den så finns den köpa här till höger!