2016 so far.

Det har gått alldeles för lång tid sedan mitt senaste inlägg och mycket har hänt, inte minst att jag idag skrivit på Ljudboksavtal för Gråzon! Mer om det nedan, vi tar sakerna i tur och ordning.

I våras blev jag kontaktad av Björn Wegner, mannen bakom den framgångsrika podden I Krig och Fred. Han var intresserad av att göra en intervju med mig med anledning av Gråzon då ett av de teman han tar upp i sin podd är svenska författare som skriver säkerhetspolitiskt inspirerade böcker. Andra som intervjuats är t.ex Johanne Hildebrandt, Lars Wilderäng, David Bergman och Magnus Ernström.
Vidare har Björn intervjuat kunniga personer från Försvarshögskolan, både Contractors och Specialförband behandlas i egna avsnitt.
Är man säkerhetspolitiskt intresserad är I Krig och Fred väl värt ett besök. Intervjun med mig hittar ni här.

Jag har, som jag tidigare nämnt, fått förtroende att vara testläsare och medicinsk faktagranskare åt Lars Wilderäng sedan Stjärnfall, andra boken i hans framgångsrika "stjärnserie". Tredje och avslutande delen i trilogin släpptes i somras och jag har redan börjat få delar av råmanus för hans kommande bok Höstsol som ser ut att kunna bli hans bästa bok hittills.

Genom Wilderäng blev jag för en tid sedan kontaktad av Leffe Grimwalker, författare, lektör och spökskrivare som tillsammans med sin fru Caroline Grimwalker driver skrivsidan. Han hade några medicinska frågor kring ett manus han planerade att skriva. Vi växlade några mail och det hela slutade med att jag fick läsa råmanus och komma med synpunkter på hans senaste bok Tick Tack som skrevs i hysteriskt tempo på 21 dagar och har legat på topplistorna sedan den släpptes. Riktigt imponerande!

Att få förmånen att provläsa råmanus och komma med synpunkter är otroligt intressant och stimulerande och i gengäld har jag nu två mycket kompetenta testläsare till mitt egna kommande manus för andra boken om Rickard.

Jag är på Facebook medlem i olika grupper för författare och människor som ägnar sig åt skrivande i allmänhet. Där såg jag för ett par månader sedan en post från Sölve Dahlgren som är en av personerna bakom sidan Egenutgivare.nu. Han sökte egenutgivna författade att intervjua för sin sida så jag skickade ett mail och det hela resulterade i ännu en bra intervju som återfinns här.

Allt detta har inneburit att 2016 varit ännu ett år som överträffat mina förväntningar när det gäller mitt författarskap, men som grädde på moset blev jag för en vecka sedan kontaktad av Mattias Lundgren på Word Audio Publishing (tidigare Ordfront Ljud och HörOpp!). Han skickade ett mail där det kort och gott stod att de ville ge ut Gråzon som ljudbok. Avtalet signerades av båda parter idag.
När ljudboken är klar för släpp är ännu inte bestämt, jag hoppas och tror att det blir innan jul.