Ny recension av Gråzon

Häromdagen lades en recension av Gråzon upp på bloggen Morgonsur.
Bloggen drivs av Magnus Ernström, före detta polis, tidigare egenföretagare inom säkerhetsbranschen och veteran från den första Bosnienbataljonen. Han håller i dagarna på att nu, tjugo år senare, avsluta en bok om sina egna och bataljonens upplevelser i Bosnien. Ser fram emot att läsa den så småningom.
Inledningsvis kommenterar Magnus, precis som tidigare recensenter, en del redigeringsmissar. Det är något som har återkommit och är naturligtvis något jag tar till mig och kommer att jobba hårdare med framöver.
Däremot berömmer han mina miljöbeskrivningar.

Jag kan för mitt liv inte begripa varför inget förlag lyckats fånga Chris Berg, för språket är medryckande (förutom några meningsbyggnadsmissar i bokens början som slunkit igenom korrekturen, vilket är vanligt vid självutgivning) och miljöbeskrivningarna makalösa . Chris Berg kommer ändå undan med [stundtals långsamt tempo] tack vare sina miljöbeskrivningar, som man kan ligga i badet och frossa kring i största allmänhet.

Det är otroligt kul att få höra att miljöbeskrivningarna är bra då jag själv betraktat dessa som en av mina svagheter. Därför är det också något jag lagt extra energi på och tydligen har det lönat sig. Han avrundar med följande;

Det är en intelligent berättelse med flera bottnar, och jag gläds åt att Sverige fått ytterligare en kompetent författare i en genre jag älskar.

Tack Magnus!