Recension nummer fyra

När jag satt och ego-googlade ikväll (ja, det händer att jag googlar på gråzon...) hittade jag en ny recension, denna gång skriven på Stefan Jonassons nystartade blogg. Han räknar upp Gråzon bland böcker han läst under 2014 och skriver bland annat

Efter lite inledande schabloner hamnar Richard Häll i Bagdad 2004 och arbetar på ett så kallat PMC, Private Military Company.

Det är den första recensionen som inte kommenterar redigeringen (eller bristen därav), däremot den första att kommentera bokens inledning på detta sätt.

Bokens inledande tredjedel tycker jag också själv är den svagaste delen och den del jag hade absolut svårast att skriva.
Inledningen ska presentera karaktärerna, locka läsaren vidare i historien och samtidigt inte bli för långrandig.
Jag lärde mig mycket under skrivandet av Gråzon och kan utlova en kortare startsträcka i kommande bok.

Vidare skriver Stefan

Boken bra, den är trovärdig, den har känsla och det är den klassiska kampen mellan ont och gott samtidigt som de goda ibland är onda. Den är väl värd att slösa bort några timmar på.

Kul! Tack för det.

Stefan Jonasson berättar på sin blogg att han tipsats om denna sida och min bok när han själv funderat över strategier för att nå ut som egenutgivare.
Han är nämligen själv på gång att släppa sin debutroman som går under arbetsnamnet Hotel Lima och verkar vara en militär thriller med en specialförbandsoperatör i huvudrollen.
Det ska bli spännande att läsa den när den kommer då vi tycks ha liknande smak när det gäller böcker.